Grand Canyon
Na zo lang mogelijk gebruik te hebben gemaakt van onze suite, zijn we uit het bruisende leven van Las Vegas via de Hoover Dam in de richting van de woestijn vertrokken.
Onderweg zijn we voor een lunch gestopt bij Last Stop Arizona (dat geldt voor verkeer vanuit de andere richting). Daar kregen we informatie over de Skywalk en bleek dat dit uitzichtspunt zich aan de westkant van de Canyon bevindt terwijl wij juist op weg waren naar de andere kant. Zo konden we kiezen om of een omweg te maken van 100 mijl of de Skywalk overslaan. Aangezien 100 mijl in deze omgeving 3 tot 4 uur rijden is en we toch al een flink eind moesten rijden hebben we de Skywalk maar gelaten voor wat het is.
Na veel woestijnlandschap werd de omgeving richting Grand Canyon steeds groener met veel bomen en lagere temperaturen. Ongemerkt reden we tot op een hoogte van ongeveer 2000 mtr waarbij wij het idee hadden dat we hoge bergkammen zouden zien met daarin de Grand Canyon. Maar hier is juist al het landschap hoog en is de Canyon een groot gat!
Bij aankomst in het park bleek dat de kamer keurig was en zijn we zonder verder nog de omgeving te hebben verkend gaan eten en slapen.
De volgende ochtend hebben we meteen de helikoptervlucht gereserveerd voor 10.15 uur. Lekker vroeg zodat we direct na het ontbijt richting de luchthaven vertrokken.
We hadden nog steeds niets van de Canyon gezien en wisten dus ook niet precies wat we konden verwachten. We waren best wel een beetje gespannen omdat dit voor ons allebei de eerste helikoptervlucht zou worden. Maar wat was dit supergaaf: geweldig uitzicht op een adembenemende omgeving. We werden een half uur door een (blonde, vrouwelijke) piloot door de Canyon gevlogen. Door de harde wind werd het een 'bumpy ride' wat het fotograferen een beetje bemoeilijkte maar we hebben toch nog wat mooie plaatjes kunnen schieten. Kortom een aanrader!
's Middags hebben we een trail langs de rand van de Canyon gelopen. Ook hier weer veel toeristen: we hadden de indruk dat er geen Duitser meer in Duitsland was achtergebleven. Ze liepen allemaal hier! Ook erg veel Fransen en Aziaten.
Geen Nederlander te bekennen.
Frank heeft inmiddels met het nieuwe fototoestel honderden foto's genomen en denkt erover professioneel fotograaf te worden (grapje! ha, ha).
Misschien dat één volle dag in de Canyon net iets te kort was maar we hebben deze dag wel heel goed besteed.
Dinsdagmorgen vertrokken richting Phoenix met een tussenstop in Sedona. De omweg via Sedona (tip collega van Frank) was zeker de moeite waard vanwege het 'rode gebergte' waar we doorheen zijn gereden. In de buurt van Phoenix kwamen we eindelijk de cactus tegen die je in vele Western films kan zien maar die we in Texas nooit hebben kunnen ontdekken. Ook hier hebben we natuurlijk een foto van gemaakt.
's Middags hebben we geshopt in een Outlet en 's avonds downtown Phoenix Sushi gegeten.
Het is nu woensdagmorgen en we zijn op weg naar Palm Springs waar we de komende twee dagen blijven. We hebben onze oorspronkelijke bestemming van San Diego vanwege de kou aan de kust gewijzigd. In Palm Springs kunnen we even relaxen en zullen ook Joshua Tree National Park bezoeken.
Tot de volgende mail.
P.S.
Er zijn natuurlijk ook weer nieuwe foto's geplaatst door onze fotograaf!
Hier zijn we weer..Gezien dat een verblijf van een week bij "Last Stop Arizona" goedkoper is dan een bugalow in Nederland.Via Ytube een helicopterreis gemaakt over de Grand Ganyon,het is inderdaad een geweldige belevenis.Het zijn leuke korte filmpjes om te zien.
Wij denken er aan om te gaan sparen voor zö'n reis. Brengen jullie een cactus mee ?Wij kijken nog uit naar een verslag van Kelly.Misschien heeft ze geen internetverbinding.Aanzichtkaart 2 en 1 ontvangen.Geen nieuws van deze zijde.
XXX en tot het volgende verslag